Ален Делон заяви желанието си да се завърне на големия екран

...
Ален Делон заяви желанието си да се завърне на големия екран
Коментари Харесай

Ален Делон: Още една роля и мога да си отида

Ален Делон заяви желанието си да се завърне на огромния екран в изявление за френския ефирен канал TV5, представено от ТАСС и френски медии.  " Надявам се още един път да се върна на екран ", сподели легендата на френското кино. " Възможно е това да е последният ми филм. И той би трябвало да е извънреден ".

Той добави, че режисьорът на този филм също би трябвало да бъде " извънреден " и даде образец с Лиза Азуелос, снимала биографичен филм за Далида.  " След това мога да си отида, няма да имам какво повече да върша ", сподели Делон в изявлението. 

През 2019 година излезе филмът  " Пълна аналогия ", който е последният към този момент с присъединяване на Ален Делон (там извърши къса роля като себе си). Преди това той не се бе снимал от 7 години.

През май същата година Делон бе удостоен с почетна премия от кинофестивала в Кан. Месец по-късно щерка му Анушка заяви, че той е прекарал инсулт и се е лекувал в Швейцария.

В изявлението за TV 5 обаче 85-годишният Делон постави завършек на слуховете за здравето си. " Добре съм, прекарах два инсулта. Сега, като оставим настрани, че заедно съм с бастун, съм доста добре ", сподели артистът. 

Известен колкото с изключителната си кариера на екрана, толкоз и с бурния си персонален живот, Ален Делон е измежду най-ярките звезди в историята на френското кино. Снимал се е в близо 100 кино лентата, които са гледани от 135 милиона фенове. Работи с най-големите режисьори на своето време като Лукино Висконти, Жан-Люк Годар, Микеланджело Антониони, Луи Мал, Жан-Пиер Мелвил. Споделя екрана с велики артисти като Жан Габен, Симон Синьоре, Роми Шнайдер и Лино Вентура. Много от филмите му, като " Под яркото слънце ", " Роко и неговите братя ", " Гепардът ", " Борсалино ", " Шокова терапия ", " Самураят "  се трансформират в класика. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР